Çinar - török reggeli

 2009.03.13. 15:08

Reggel Serkannal, Enginnel, Mustafaval és Zsuzsival lementünk a partra enni, de végül Enginék úgy döntöttek, hogy ismernek egy helyet félúton Marmaris felé, úgyhogy menjünk el oda. Visszamentünk a kocsihoz és elindultunk. Útközben Marmaris felé található Gökova, ami az egyetlen sík rész a környéken és mindenhol narancsot termesztenek. Az egész környék tele van narancsfákkal, narancsültetvényekkel, annyi van, mint nálunk az almából szokott lenni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Útközben Marmaris felé még át kell hajtani egy ellenőrzőponton, nem tudom miért. Az ellenőrzés a jandarma egyik épülete előtt van, mindenkit megállítanak, legyen az autó, busz, teherautó, mindenkinek elkérik az iratait és igazolnak mindenkit. Mivel nem vagyunk terrosristák meg bűnözők (legalábbis így tudják :P), így tovább engedtek minket. :)

A Çinar eldugott helyen van, nem lehet sehogy eljutni erre a nagyon szimpatikus kis helyre, csak autóval. Se busz se más nem jár erre, csak egy tábla hírdeti, hogy merre kell menni. Bekanyarodtunk a kis mellékutcába, kiszálltunk a kocsiból és bemnetünk az udvarra. Mindenhol kis tavak vannak, kacsák, tyúkok és libák szabadon úszkálnak bennük vagy mászkálnak a járdán. Macskák pedig az asztalok körül járkálnak és kaját kunyerálnak. :) Nagyon szép helyen van, lehet itt házat is bérelni és a körülményekhez képest olcsó. Az egész egy zárt völgyben helyezkedik el, nyáron azért jó itt enni, mert hűvösebb van, mint a környéken. Leültünk, menüt rendeltünk, de amit kaptunk attól még az én szám is tátva maradt. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindeféle kaját hoztak ki nekünk, életemben nem ettem még ennyi félét és ilyen sokat. A törökök csak legyintettek, hogy hát igen náluk ez így megy, ha valaki elmegy reggelizni egy jó helyre. Rengetek kaját hoztak ki, volt négy fajta sajt, két fajta uborka, két fajta paradicsom, paprika, tükörtojások, helyben készített kenyér - három féle (olajban sütött töltött, nagy kerek téphető és rétesszerű), eperlekvár, rendes lépesméz, házi vaj, olivabogyó és persze tea. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha akartunk volna, akkorse tudtunk volna többet enni, aki erre jár, az feltétlenül látogassa meg ezt a helyet. :) A másik asztalhoz is leültek páran, ők kértek rakit is, pedig még csak délelőtt volt. Tényleg mindenhez isszák. :) A kocsi felé szinte vonszolni kellett magunkat, nekem miután hazaértünk még aludnom is kellett egyet, mert nem bírtam mozogni. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ourturkey.blog.hu/api/trackback/id/tr351000157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rolley 2009.03.13. 19:53:12

és mennyibe fáj egy ilyen terülj asztalkám?

heszusz 2009.03.14. 12:43:12

12 líra volt fejenként kb 1500-1800 Ft, de megérte, nagyon jó :)
süti beállítások módosítása