Ezt is nagyon sok helyen meg lehet találni, csakúgy mint a teát, de kávét csak étkezések után szoktak inni. A kávé nem olyan, mint nálunk, erősebb és az alján hagyják a zaccot. Mikor kikéri az ember megkérdezik, hogy hogy szeretné inni: cukor nélkül, kevés cukorral vagy sok cukorral, mivel utólag édesíteni nehéz, mert felkavarná vele az ember a zaccot. Mindig fölszolgálnak mellé egy pohár vizet, néhány helyen valamilyen csokit is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A török lányok és fiúk előszeretettel pasiznak meg csajoznak a kávéval, mivel miután megitta az ember általában megkérdezik, hogy nem szeretnéd e, ha jósolnának neked a zaccból. Ilyenkor fejjel lefelé fordítják a csészét és a zaccot kiöntik az alátétere és megvárják, hogy kihűljön a csésze, majd felfordítják és elmondják neked, hogy nemsokára találkozni fogsz egy lánnyal/fiúval, akibe szerelmes leszel. :D Azt tudom, hogy a ló szerencsét jelent, bár mást én még nem láttam a csészében, amibe bele tudtam volna képzelni valamit. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ourturkey.blog.hu/api/trackback/id/tr711000367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Turgi 2009.03.16. 14:45:42

Egyszerűsített Rorshack teszt a kávé alján. :)
Továbbra is nagyon jó a blog! Nyomassad!
süti beállítások módosítása