Kissé le vagyok maradva a bloggal, szóval úgy döntöttem, hogy kiterjesztem a napom (fölkelek délelőtt :D) és a felszabadult időt írásra próbálom fordítani, mivel nagyon sok dologról szeretnék írni és le vagyok maradva (kezdem fölvenni a török életritmust :P). Megpróbálok sűrűbben írni, remélem sikerül. :P

 

Úgy döntöttünk, hogy megint lemegyünk Muglába, mivel Akyakában a szezon előtt esős időben nem tombolnak az emberek minden nap. :) Így hát elmentünk Alone Pub-ba, ez lett az egyik kedvenc helyem, mivel viszonylag sokszor van élőzene. Itt is tributebandek játszanak egész este, ők is küldtek számot, ami kb így hangzott:"blablablabla Erasmus Macar Ögrenci blablabla" ennyit értettünk meg belőle, de nagyon jól esett. :) Találkoztunk egy másik török erasmusosokat segítő sráccal Semivel is (itt már jobban ki van építve az erasmusos rendszer, mint a mi sulinkban).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alone után átmentünk Serkanhoz Köteklibe (Mugla egyik kerülete, ami közel van a sulihoz), mivel az utolsó busz fél 12-kor indult és el kellett érnünk, mert taxira nincsen pénzünk. :) Még hazafelé betértünk egy boltba és vettünk ezt azt. Sokáig fönnvoltunk ezen a napon is, szépen elütöttük az időt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Másnap reggel kakaskukorékolásra keltünk, ami Kötekliben nem egy különös dolog, mivel ez a "falurésze" Muglának, sok török mondta, hogy itt fordul elő legtöbbször ez ebben a városban, eléggé megszokott ezen a részen, hogy csirkék futkároznak a kocsik között. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konkrétan Serkan albérlete előtti zöld réten egy egész baromfiudvar rohangált össze-vissza, meg is említettem neki, hogy mivel drága itt a hús, ezért néha elkaphatnánk egyet és elkészíthetnénk ebédnek. Erre ő csak annyit válaszolt, hogy nem jó ötlet, mert előtte még meg kéne várni míg tojnak pár tojást, mert így dupla lesz a haszon meg a fejadag. :) Elmentünk reggelizni egy fapados "étterembe", ahol még wc se volt:), de viszont nagyon olcsó volt, tipikus diákhyelnek nevezném, ha nálunk lenne. Potompénzért jól tudsz lakni.

Másnap ünnepeltük Nadine szülinapját. A plázában kezdtünk egy vacsorával, mivel van ott egy tradicionális török kaját áruló étterem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Töltött cuccokat hoztak ki leginkább, mint nálunk a töltött káposzta és paprika, csak ezekben a kajákban nem volt hús, de viszont iszonyúan finom volt. Töltött paprika, káposzta, szőlőlevél, tesznek bele sok rízst, padlizsánt, fűszereket (kivételesen most nem volt sótlan:)) és lapos török kenyeret adnak hozzá meg krumplival töltött lapos kenyeret. Sört étteremben nem árusítanak, de mivel mi azt kértünk, ezért átmentek a boltba és hoztak nekünk. :)

Az étterem után átmentünk az Alone-ba, de mivel az utolsó buszt el kellett érnünk, ezért hamar hazamentünk. Akyakában punnyadtunk, de aztán Réka mondta, hogy unatkozik, úgyhogy menjünk le valahova. Az úton a kocsma felé megállt mellettünk egy autó, mert föl akartak venni minket, aztán elkezdtek nevetni és továbbhajtottak, már ekkor gondoltam, hogy mi történhetett. Mivel a "mi kocsmánk" zárva volt, ezért bementünk egy másikba, ahol találkoztunk azokkal, akik továbbmentek és kiderült, hogy igazam volt, már megint lánynak néztek és azt hitték, hogy két csaj sétálgat az utcán (nem az első eset, hogy a hosszú hajam miatt néznek, a legjobb az volt mikor nálunk Mo.-n valaki fennhangon elkezdett ordítani, hogy "Nézd már! A leszbikusok smárolnak" :D). Végül beszélgetésbe kezdtünk velük, kiderült, hogy a sofőrt Ziyanak hívják és van Akyakában egy étterme és az a hobbija, hogy sörözés után hazavezet Marmarisba. :D Az iPhoneon elkezdtünk kölcsönösen mutogatni egymásnak magyar és török zenéket, aztán beszédbe keztünk a kocsma tulajával is, Üskannal. Elmesélte, hogy van kocsmája Istanbulban és még máshol is, itt is sikerült lealkudnunk a sört 6 líráról 2,5-re, amit ki se kellett fizetnünk, mert Ziya kifizette helyettünk, aztán haza is hozott minket. :)

Update: Igen, Réka vezette a kocsit, nem Ziya, féltem is. :P

A bejegyzés trackback címe:

https://ourturkey.blog.hu/api/trackback/id/tr50971297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leonee4 2009.02.28. 12:46:30

Gabikám...ha jól emlékszem ÉN hoztalak haza téged....a Ziya kocsijával :D:D:D
süti beállítások módosítása